Tærte- og kageinspiration

I denne uge har jeg brugt min fantasi og kreativitet på bagefronten, dels fordi jeg havde nogle bananer der skulle bruges, nogle brombær i fryseren, hvis plads jeg skulle bruge til noget andet, og dels fordi jeg havde lyst til at finde på noget andet, end det sædvanlige. Her vil jeg vise, hvordan man ved at blande sine opskrifter kan blive inspireret til noget nyt og bruge sine varer op, og hvis der er noget man mangler, kan man sagtens bruge sine opskrifter alligevel.

Den første opskrift var en tærte med brombær, men jeg ville gerne gøre den anderledes, end den bærtærte vi altid bager, så i stedet for fletlåget, ville jeg give den et låg af crumble, lækkert og sprødt. Men hvad skulle jeg så gøre med den overskydende dej, som jeg normalt laver låget af? Det er jo lavet af nogle af de samme ingredienser som crumble, så jeg tænkte at det kunne smuldres ned i den. Og det fungerede fint. Jeg havde også et æble der var lidt rynket, så det blev revet ned oven i bærrene. Her er opskriften:

Ingredienser

En bærtærte som i opskriften her (uden fletlåg, men gem den overskydende dej. Jeg brugte brombær fra fryseren)

1 æble

2 tsk vanillesukker

Crumbledelen fra opskriften til æblecrumble her

Fremgangsmåde

Tilbered tærten som i opskriften, frem til fyldet er kommet i tærtebunden. (Jeg havde ingen makroner, så dem udelod jeg, men man kan sagtens komme dem i). Riv æblet henover, og drys vanillesukkeret henover også. Lav crumblen som i opskriften, og smuldr den overskydende dej fra tærten ned i, og bland det. Drys crumblen henover tærten, og bag den i ovnen i 25-30 min ved 200 grader, til den er gylden og sprød.

crumbletærte

Den anden opskrift opstod, fordi min mand havde fødselsdag, og skulle have kage med på arbejde. Vi havde nogle brune bananer der skulle bruges, men han har haft den almindelige banankage med på arbejde adskillige gange før, så der skulle noget nyt til. Jeg foreslog en drømmekage-topping på banankagen, for kokos, karamel og banan smager jo godt sammen. Den var han med på, og resultatet blev en succes.

Ingredienser

En portion af denne opskrift på min banankage, uden chokolade

125 g smør

½ dl mælk

250 g brun farin

150 g kokosmel

Fremgangsmåde

Bag kagen, og mens den bager koges mælk, smør og farin sammen i en gryde. Jeg havde ikke nok brun farin, men brugte en blanding af rørsukker og mørk muscovadosukker i stedet, det fungerede fint. Rør kokosmelet i og fordel det på den bagte kage, som kommes tilbage i ovnen på 220 grader i 5-7 minutter, til kokoskaramellen har sat sig og er gylden.

InstagramCapture_7d0acc10-2da4-4f89-9dfe-30247a05dfdc

Tip: prøv også drømmekagetopping på chokoladekage, chokolade, kokos og karamel er også godt sammen. Prøv fx med kakaokagen her.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *