Kylling i karry

83739695-9A24-4C0C-8C18-22D93C8F6E1B

Min datter ville gerne prøve at lære at lave en ny ret, da hun havde maddag i fredags. Jeg lærte hende denne hurtige og nemme variant af kylling i karry. Den er smart, hvis man ikke har tid til at koge en hel kylling, eller har rester af tilberedt kylling fra en anden dag.

Ingredienser

25 g smør

1 lille løg, hakket

1 porre, renset og i skiver

Evt. 1 lille æble i små tern

500-600 g kylling i tern eller inderfileter (eller rester af kylling fra en anden dag)

1 spsk mel med top

1 spsk karry

4 dl vand (eller halvt vand halvt mælk)

1 hønsebouillonterning eller 1 spsk konc. hønsefond

½-1 dl fløde

Salt og peber

EC9B0506-6884-42E0-9BCB-61B074475FD3

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en stor, dyb pande eller sautepande. Steg kyllingestykkerne, medmindre de allerede er tilberedt. Steg porre og løg med i panden (og evt. æble), og drys mel og karry udover. Steg det med i et minut. Kom kylling i nu, hvis det allerede er tilberedt. Kom vand og evt. mælk i, sammen med bouillonen. Kog det hele op, tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Serveres med nudler eller ris, og gerne også peanuts, rosiner og kokos. Retten er god til fryse ned.

God appetit.

Andre retter med kylling og rester heraf:http://sofies-verden.dk/1-kylling-mad-til-3-dage/, http://sofies-verden.dk/1-kylling-mad-til-3-dage-v-2/, http://sofies-verden.dk/soya-og-hvidloegsmarineret-kyllingeret/, http://sofies-verden.dk/kylling-og-kartofler-i-ovn/

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *